Geopolitics

Oekraïne in de EU: geopolitieke en economische kansen

Photo by Daria Volkova
Photo by Daria Volkova

Nu de Europese Raad groen licht heeft gegeven voor het openen van de toetredingsonderhandelingen met Oekraïne, gaat de discussie vaak over de uitdagingen voor de EU en Oekraïne. De mogelijk lange weg naar toetreding kan immers lastig worden. Belangrijk daarbij is het perspectief. 
 
Daarom gaan we tijdens deze bijeenkomst in gesprek met experts en beleidsmakers over de kansen die een eventueel Oekraïens lidmaatschap van de EU met zich meebrengt om Europa veiliger en economisch sterker te maken. We doen dat, verspreid over twee sessies, vanuit geopolitiek en economisch perspectief. Tussen de sessies en na afloop is er de mogelijkheid om te netwerken. De voertaal is Engels.

Keynote sprekers op het symposium zijn François Heisbourg (IISS) en Z.E. Oleksandr Kubrakov (vicepremier voor Wederopbouw van Oekraïne). Binnenkort ontvangt u het volledige programma met sprekers en verdere informatie. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door OpenDoorUkraine, Raam op Rusland en het Netherlands Helsinki Committee in het kader van REKA.

Nieuwspoort
Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

Platform Raam

RAAM aims to deepen knowledge in the Netherlands about political, social and cultural developments in Russia, Ukraine and Belarus, as they are of essential (geo)political significance for the European democratic legal order.